Oportunitati de finantare nerambursabila pentru sectorul IT&C in 2018

Oportunitati de finantare nerambursabila pentru sectorul IT&C in 2018

Astazi, 12 Iunie 2018, incepand cu ora 10.30 la sediul Smart Alliance – Innovation Technology Cluster a avut loc workshop-ul “Oportunitati de finantare nerambursabila pentru sectorul IT&C in 2018” sustinut de OMEGA Consulting, membru Smart Alliance.

Workshopul a fost deschis atat membrilor cat si invitatilor din afara clusterului, reprezentand o oportunitate excelenta pentru companiile din industria TIC sa afle mai multe in legatura cu programele de finantare pe care le au la dispozitie in acest an.

Principalele subiecte abordate in cadrul Workshop-ului au fost:

  • Fondurile Norvegiene pentru sectorul TIC (SMEs Growth Romania – ICT)
  • Fondurile Europene pentru sectorul TIC (POC 221)
  • Oportunitati de finantare pentru clientii companiilor TIC
  • Alte surse de finantare disponibile pentru sectorul TIC.

In cadrul evenimentului, participantii au avut ocazia sa afle care sunt cele mai relevante surse de finantare pentru industria TIC, modul in care pot accesa aceste programe, conditiile de eligibilitate si punctaj.

Gasiti aici prezentarea evenimentului de astazi.

Nu in ultimul rand, avand in vedere faptul ca Smart Alliance este o organizatie ce promoveaza interesele membrilor sai, respectiv IMM-uri din industria TIC, am lansat invitatia de participare pentru toti participantii la intiativa Smart Alliance & OMEGA Trust de modificare a Ghidului Solicitantului lansat in consultare publica de MCSI (Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale) prin OIPSI (Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale) pentru Programul Operational Competitivitate – 221, Apel 2018.

 

Ghidul lansat in consultare poate fi descarcat aici. 

 

POC 221 se adreseaza microintreprinderilor, intreprinderilor mici si intreprinderile mijlocii din Romania care activeaza in sectorul Tehnologiei Informatiilor si Comunicatiilor (TIC) pot beneficia de alocarea financiara in valoare de 25 de milioane de euro aferenta axei prin care este sprijinita cresterea valorii adaugate generata de acest sector si a inovarii in domeniu prin dezvoltarea de clustere, a anunţat, pe 29 mai a.c., Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI). Activitatile eligibile in cadrul prezentului apel sunt cele: aferente achizitionarii de hardware TIC si a altor dispozitive; aferente amenajarii punctelor pentru data center in care se vor instala echipamentele TIC achizitionate prin proiect; aferente achizitionarii si/sau dezvoltarii aplicatiilor software/licentelor necesare implementarii proiectului, configurarea si implementarea bazelor de date, migrarea si integrarea diverselor structuri de date existente, achizitionarea si implementarea de solutii de semnatura electronica; aferente cercetarii industriale sau dezvoltarii experimentale. Mai multe detalii gasiti aici.

Lansam o invitatie catre persoanele care au propuneri de modificare a ghidului sa ni le trimita la adresa contact@smartalliance.ro. Ghidul POC 221 va fi deschis consultarilor publice pana pe 24 Iunie 2018. In acest sens, pana la data de 19 Iunie 2018 asteptam propunerile voastre.

Gasiti aici – o prima propunere de modificare a ghidului inaintata de partenerii nostri de la OMEGA Consulting.

Prezentarea a fost sustinuta de colegii nostri de la OMEGA Consulting, departamentul de Consultanta si Finantari Nerambursabile al OMEGA Trust, membru fondator Smart Alliance. OMEGA Consulting este o firma de consultanta financiara specializata in atragerea de fonduri nerambursabile (Fonduri Norvegiene, Fonduri Europene, Scheme de Ajutor de Stat, s.a.) cu o experienta de peste 7 ani si cu un portofoliu bogat de proiecte. Cu experienta aplicata in atragerea de finantari pentru industria IT&C, sectorul industrial, cercetare-dezvoltare si resruse umane, OMEGA Consulting ofera servicii complete de accesare a granturilor nerambursabile acoperind toate etapele cheie ale proiectelor.

 


sa_admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *