EU Projects

sigla_UE
Sigla_guvernului_României_versiunea_2016_cu_coroană
e40845fb5f1d28ce5626e19574363cfb

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 20142020

Comunicat de presă

29.09.2022

Comunicat de presă – LANSAREA PROIECTULUI CU TITLUL „Angajați performanți, întreprinderi competitive!”

ASOCIAȚIA SMART ALLIANCE în parteneriat cu UNIVERSITATEA “SPIRU HARET” (Partener 1) și cu FUNDAȚIA NAȚIONALĂ A TINERILOR MANAGERI (Partener 2) derulează în perioada 05 Septembrie 2022 – 31 Decembrie 2023 proiectul „„Angajați performanți, întreprinderi competitive!” – POCU/860/3/12/142460, proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 3: Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul tematic 8: Promovarea unei ocupări sustenabile și de calitate a forței de muncă și sprijinirea mobilității forței de muncă, Prioritatea de investiții 10.iii – Îmbunătățirea accesului egal la învățarea pe tot parcursul vieții pentru toate grupurile de vârstă într-un cadru formal, non-formal sau informal, actualizarea cunoștințelor, a aptitudinilor și a competențelor forței de muncă și promovarea unor căi de învățare flexibile, inclusiv prin orientare profesională și prin validarea competențelor dobândite, Obiectivul specific: 3.12 – Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/competențe/aptitudini aferente sectoarelor economice/domeniilor identificate conform SNC şi SNCDI ale angajaților, Apel nr. POCU/860/3/12 Competenţe digitale pentru angajaţii din IMM în valoare totală proiect de 4.751.127,24 lei, iar valoarea cofinanțare UE în sumă de 4.722.099,15 lei (valoarea eligibilă nerambursabilă din FSE: 4.013.784,32 si valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional: 708.314,83 lei), echivalentă cu 99,39% din valoarea totală eligibilă aprobată.

Obiectivul general al proiectului constă în consolidarea capacităţii profesionale prin dobândirea de competențe digitale, inclusiv avansate, pentru un număr de 500 angajați (din care 50 persoane, minim 10% angajați vârstnici 55-64 de ani, 200 persoane – minim 40% femei) din IMM-uri din regiunile mai puțin dezvoltate Centru, Sud-Muntenia, Nord-Est, Sud-Est, Sud-Vest Oltenia ca urmare a participării și certificării la programe de formare în domeniul digital, cu scopul de a se adapta sectoarelor economice din domeniul SNC și SNCDI.

 

Principalele rezultate prin implementarea activităților proiectului sunt:

(R1) 50 de întreprinderi din regiunile mai puțin dezvoltate identificate și selectate, prin intermediul campaniilor de conștientizare, pentru a furniza persoane angajate care compun grupul țintă al proiectului.

(R2) 500 de angajați din IMM-uri din regiunile mai puțin dezvoltate selectați şi înregistraţi în grupul țintă al proiectului.

(R3) 500 de angajați beneficiază de programe de formare și dobândesc competențe în domeniul TIC și sunt sprijiniți direct prin implementarea activităților proiectului în contextul obiectivului specific 3.12.

(R4) 460 angajați certificați și care dobândesc competențe în sectoarele economice/domeniile cu specializare inteligență aferente SNC și SNCDI.

(R5) 50 de întreprinderi furnizoare de persoane angajate și sprijinite direct pentru organizarea de programe de învățare la locul de muncă și analiză potențialului de digitalizare.

(R6) Minim 6 întreprinderi care introduc programe de învățare la locul de muncă că urmare a sprijinului direct.

Grupul țintă vizat este format din minimum 500 persoane angajate cu contract individual de muncă (cu normă întreagă sau cu timp parţial) din minim 50 de întreprinderi care îşi desfăşoară activitatea principală sau secundară într-unul din sectoarele economice cu potenţial competitiv identificate conform SNC si în domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI sau din întreprinderi care intenţionează să-şi adapteze activitatea principală sau secundară la cel puţin unul dintre aceste sectoare economice sau unul dintre domeniile de specializare inteligentă menţionate anterior. Proiectul se desfăşoară în orase și/sau zone rurale din cinci regiuni de dezvoltare – Centru, Sud-Muntenia, Nord-Est, Sud-Est, Sud-Vest Oltenia – şi grupul ţintă se încadrează în categoriile eligibile menţionate în Ghidul Solicitantului – Condiţii Specifice ”Competenţe digitale pentru angajaţii din IMM”.

Date de contact:
Carmen GHIȚĂALECU, Manager Proiect

ASOCIAȚIA SMART ALLIANCE

Adresă: Municipiul București, Sos Pantelimon, nr. 68, Sector 2, România

Telefon: +40788.407.688

Email:
administrativ@smartalliance.ro
Web site:
https://smartalliance.ro/

logo
fntm-fundatia-nationala-a-tinerilor-manageri-sigla

 

 

 

 

Smart Alliance – Innovation Technology Cluster împreună cu partenerii săi, USH Pro Business și Elinclus, au pus bazele primului centru de inovare prin digitalizare, denumit Smart eHUB – Digital Innovation Hub, din regiunile București-Ilfov și Sud-Muntenia. Consorțiul este conceput ca o rețea de centre de inovare prin digitalizare ce se vor dezvolta într-un  ecosistem colaborativ axat pe interacțiunea dintre toți cei care pot contribui la inovare folosind tehnologiile noi ale spațiului virtual. Scopul acestui centru de inovare și digitalizare este de a deveni principalul furnizor de servicii digitale capabil să ofere  firmelor din sectorul privat, în special, dar și instituțiilor publice, cea mai bună expertiză și competențe pe tehnologii necesare transformării digitale, cum ar fi: procesare de date, IoT, IIoT, industria 4.0, M2M, inteligență artificială, electronică, robotică, cloud computing, tehnologii laser, printing 3D, blockchain, sisteme de informații spațiale sau geografice și altele.

 

Smart eHUB – Digital Innovation Hub este conceput ca un „one-stop-shop”, într-o rețea formată în mai multe centre locale în cadrul celor două regiuni adresate, unde companiile de orice mărime interesate de inițierea sau accelerarea procesului de digitalizare să poată beneficia de mentorat, testare, prototipuri, infrastructură digitală și altele; scopul fiind de a oferi un avantaj competitiv pe piețele locale și internaționale.

 

Mai multe detalii puteți găsi accesând link-ul www.smartehub.ro