Trei membri Smart Alliance Innovation Technology Cluster au participat la primul Real Estate Hackathon din România

Trei membri Smart Alliance Innovation Technology Cluster au participat la primul Real Estate Hackathon din România

Lansată în martie 2019, PropTech România, platforma românescă dedicată pieţei imobiliare, a organizat în București primul hackathon de real estate din Europa la care au participat trei echipe din partea companiilor GSData, Techsource și Tremend, membri ai clusterului Smart Alliance – Innovation Technology Cluster.

Evenimentul a reunit peste 200 de specialiști din domeniile tech și real estate, iar pe parcursul celor două zile de hackathon, cele peste 30 de echipe locale și internaționale înscrise în competiție, au gândit și dezvoltat soluții și platforme de inovație adaptate celor 6 categorii din concurs specifice diferitor segmente ale industriei de real estate.

Provocările adresate start-up-urilor și companiilor de tehnologie, propuse de jucători importanți din piața locală de real estate, precum JLL România, Nepi Rockastle, Ceetrus, Portland Trust, Speedwell și Simacek, s-au axat pe zona de intermedieri imobiliare, clădiri inteligente de birouri, facility management, rezidențial, retail și comunitate.

„Prin intermediul acestei competiții am deschis oficial platforma de interacțiune directă între jucătorii de tech și real estate. Suntem placut impresionați de numărul mare de participanți, dar, mai ales, de soluțiile digitale inovatoare înscrise în competiție. Pe de-o parte am remarcat că există o nevoie stringentă de digitalizare a industriei imobiliare, aspect care poate schimba major dinamica domeniului pe termen mediu și lung, iar, pe de altă parte, că există foarte mulți profesioniști în industria de technologie, care au nevoie de promovare și investiții pentru a-și implementa soluțiile. Sperăm ca prin intermediul platformei PropTech România să generăm investițiile necesare, precum și noi modele de business”, susține Ciprian Pașca, Co-Fondator PropTech România.

 

În luna iunie, PropTech România va organiza PropTech Demo Day, un alt eveniment interactiv adresat industriei de real estate, în cadrul căruia dezvoltatorii de soluții proptech își vor prezenta proiectele inovatoare, având posibilitatea de a atrage finanțare pentru start-up-urile lor.

Proptech este un termen folosit pentru a descrie orice fel de soluție de transformare digitală care are legatură cu unul sau mai multe dintre ciclurile de viață ale unei proprietăți imobiliare, de la arhitectură și construcții, la dezvoltarea, administrarea, vânzarea/cumpararea și folosirea oricăror imobile de tip rezidențial, comercial, industrial sau de birouri. Pe plan internațional, AirBnb și WeWork sunt considerate soluții de proptech.


sa_admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *