Studiu. Cât mai există din „paradisul IT”. „Standardele de muncă se redefinesc de la an la an”

Studiu. Cât mai există din „paradisul IT”. „Standardele de muncă se redefinesc de la an la an”

Studiul „2023 IT Employment Landscape” a fost realizat de Școala de HR, în parteneriat cu Zitec, companie de IT & Digital Marketing din România și a înglobat 592 completări unice de formular și 30 de interviuri cu specialiști din diverse companii IT, cu vârste cuprinse între 18 și 55 ani.

O proporție mare de răspunsuri provine din Capitală – 44.5%, însă o bună parte dintre ele reflectă poziția specialiștilor de peste tot din țară și nu numai: Cluj – 16.7%, Iași – 11.55%, Timișoara – 7.5%, Brașov – 4.6%, străinătate – 3.2%.

Ne-am dorit să aflăm dacă «paradisul» din industria IT încă mai există. Alături de Zitec, ne-am convins că standardele de muncă în România se redefinesc de la an la an și nevoia de fi prezent în viață privată devine, după cum arată și studiul, una din preocupările de bază ale angajatului IT”, a declarat Andra Pintican, fondator Școala de HR, subliniind evoluția standardelor de lucru și nevoia tot mai mare de echilibru în viața personală în rândul profesioniștilor din IT.

Articolul complet este publicat de adevarul.ro

Credit foto adevarul.ro

Zitec este membru Smart Alliance Technology Cluster.


Monica Dona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *