Smart Alliance, prin STI CERT, recomanda servicii pentru monitorizare 24/7 si raspuns la incidente de securitate cibernetica

[:en]Compania de securitate a informatiei, Safetech, unul dintre membrii fondatori ai Clusterului Smart Alliance, doreste sa va aduca la cunostinta pachetele de servicii ale centrului sau privat de raspuns la incidente de securitate, STI CERT, de care pot beneficia companiile din domeniul public sau privat, interesate sa-si protejeze informatiile.

***

STI CERT, centrul privat de raspuns la incidente de securitate al companiei Safetech a fost lansat oficial in luna februarie a acestui an si este deja acreditat de doua organisme internationale: Serviciul Trusted Introducer si de Carnegie Mellon University’s Computer Emergency Response Team.

Prin infiintarea acestui centru privat de raspuns la incidente de securitate, Safetech vine in sprijinul organizatiilor care doresc sa se protejeze in fata pericolelor cibernetice cu solutii si servicii de securitate complete, cu monitorizare 24/7, cu expertiza de a raspunde prompt la eventualele atacuri cibernetice si cu capacitatea de a le ajuta sa se recupereze cat mai repede dupa astfel de incidente.

Primul pachet se numeste „Diagnosticare”. Acesta contine servicii care ofera o radiografie a nivelului de securitate din compania respectiva, indentificarea breselor de securitate (teste de penetrare, audit de securitate, scanarea vulnerabilitatilor) si calcularea nivelului de risc asociat fiecarei vulnerabilitati. Suplimentar, pachetul ofera un plan de masuri de remediere a zonelor cu risc major.

Al doilea pachet se numeste „Interventie” si cuprinde, pe langa raspuns la incidetele de securitate raportate de clientii nostri, servicii pentru investigarea cauzei ce a dus la aparitia respectivului incident si un plan de masuri ce ar trebui implementate pentru redresarea cat mai rapida a companiei si pentru preintimpinarea altor evenimente similare.

Al treilea pachet, „Monitorizare 24/7″, este cel care ofera si cea mai mare protectie impotriva atacurilor cibernetice deoarece compania beneficiaza de identificarea timpurie a vulnerabilitatilor, are posibilitatea de a remedia problemele cu costuri mai mici si astfel scad costurile asociate potentialelor incidente de natura cibernetica. Acest pachet cuprinde: servicii pentru identificarea breselor de securitate, managementul vulnerabilitatilor, monitorizarea continua a jurnalelor generate de catre echipamentele de comunicatii, a serverelor si a statiilor de lucru cu scopul detectarii intruziunilor, configurari de securitate, generarea alertelor si a avertizarilor referitoare la evenimentele de securitate, managementul incidentelor de securitate.

Aditional acestor pachete, clientii Safetech pot beneficia de cursuri de securitate pentru educarea si constientizarea angajatilor non-tehnici sau de cursuri de securitate pentru specialistii (programatori, administratori de retea, specialisti de securitate, etc.).

Date de contact:

Cristina Dinu-Chifa

Marketing Manager

0724 021 332

cristina.dinu@safetech.ro[:]

Smart Alliance News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *