Smart Alliance își deschide porțile pentru membri noi

Smart Alliance își deschide porțile pentru membri noi

În momentul când devii antreprenor în IT îți dorești să creezi ceva unic, cu care te poți afirma în piață. Chiar dacă nu știi exact cum să ajungi acolo, muncești mult, iar fiecare zi vine cu o nouă provocare. Provocările devin din ce în ce mai serioase o dată cu trecerea timpului iar inovația este muza care te împinge să te ridici în fiecare dimineață cu ambiția de a crea și mai mult. Cu toate acestea, iti pui intrebarea, ca orice alt antreprenor– cum pot să-mi ajut business-ul să crească mai repede și mai puternic?

Aceeași întrebare și-au pus-o, în 2015, 20 de lideri în IT&C-ul românesc și au găsit răspunsul – crearea unei asociații care să fie un catalizator de inovație, alimentat de experiența, networking-ul, know-how-ul și resursele fiecăruia; așa a luat naștere Smart Alliance – Innovation Technology Cluster, care astăzi este cel mai mare cluster format doar din firme românești din România.

Puterea celor mulți! În doar doi ani, promisiunea pe care membrii și-o făceau s-a adeverit. Iar cifrele cumulate ale clusterului vorbesc de la sine (figura atasata). În 2017, Smart Alliance – Innovation Technology Cluster s-a remarcat prin faptul că a reușit să inițieze Smart Business Technology Series, prima serie de micro-evenimente, dedicate unui target specific, cu impact real în ceea ce reprezintă dezvoltarea business-ului membrului pentru care este organizat. Am creat seria de interviuri „Meet the CxO”, prin care membrii și, implicit companiile lor, sunt (re)cunoscuți din prisma de inovator, am încheiat peste 40 de parteneriate, am organizat primul Teambuilding Smart Alliance cu firmele membre din cluster și am organizat cel mai relevant eveniment B2B din România adresat comunității de IT&C, societății civile, antreprenoriale și autorităților publice – Smart Alliance Innovation Summit. Tot în 2017 Smart Alliance – Innovation Technology Cluster a primit și prima formă de recunoaștere la nivel european: categoria Bronz pentru Excelență în Management din partea Secretariatului European pentru Analiza Clusterelor. Acesta este primul pas, obligatoriu, pentru a putea fi parte din „familia” clusterelor europene, care pot accesa proiecte cu acoperire europeană și globală, dar și o dovadă a calității pe care o poate oferi un cluster.

2018 este anul în care clusterul a ajuns la maturitatea necesară pentru a începe să-și asume proiecte de anvergură atât națională, cât și internațională, care să ajute la dezvoltarea membrilor și, în același timp, a industriei de IT&C din România.

Direcțiile principale, pe lângă continuarea celor existente, pe care clusterul și le-a asumat sunt clare: integrarea mai puternică în Europa pentru a putea obține certificarea Gold, creșterea proiectelor comune și realizarea unui produs comun al clusterului și, nu în ultimul rând, dezvoltarea a doua proiecte de suflet – Smart Start Ups si SMART Academy.

Dacă ești liderul unei companii cu acționariat complet românesc peste care au trecut măcar 3 primăveri, ai o conduită etică și crezi că împreună putem crește responsabil și vrei să participi la dezvoltarea industriei de IT&C din România, și, nu în ultimul rând, iubesti inovația, cu adevărat, atunci, noi, toți cei din Smart Alliance – Innovation Technology Cluster, vrem să te cunoaștem.

Contactează-ne la contact@smartalliance.ro și hai să stabilim o întâlnire la cafea, unde noi îți vom prezenta beneficiile pe care le ai devenind membru, iar tu poți să ne povestești despre compania ta. Detalii gasesti si pe www.smartalliance.ro

Cu deosebită considerație,

Președinte Smart Alliance – Innovation Technology Cluster, Gabriel Traian MUNTEANU,  alături de membrii săi:


sa_admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *