Smart Alliance – Innovation Technology Cluster este partenerul strategic al  Smart City Urban Projects în perioada 8-11 Martie

Smart Alliance – Innovation Technology Cluster este partenerul strategic al Smart City Urban Projects în perioada 8-11 Martie

Smart Alliance – Innovation Technology Cluster este partener strategic la cel mai mare eveniment din Europa Centrală și de Est, Smart City Urban Projects. Organizat de Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate (ARSCM) în parteneriat cu Romexpo, în perioada 08-11 martie 2018, evenimentul va găzdui 20,000 de vizitatori din comunitățile B2B & B2C, iar participanții vor putea interacționa cu cele mai noi tendințe și tehnologii dedicate conceptului de smart city, fiind, de altfel, cel mai bun prilej pentru a afla despre modele de bună practică în domeniul dezvoltării comunităților inteligente și inovatoare.

Evenimentul aflat la a doua ediție va include o Conferință Internațională, care va reuni specialiștii domeniilor componente al expoziției, Smart City Urban Projects, ce va avea loc în data de 9 martie, începând cu ora 10:00, la Sala Titulescu din cadrul Romexpo, Pavilionul B3. Primul panel îl va avea ca invitat pe președintele Smart Alliance – Innovation Technology Cluster, Gabriel MUNTEANU. Alături de el vor fi importante personalități ale mediului de afaceri, mediului academic și politic, iar împreună vor dezbate asupra importanței ecosistemlui tehnologic al Internet of Things (IoT) și Big Data în crearea soluțiilor de tip smart city pentru orașele din România.

„Am acceptat invitația lui Eduard DUMITRAȘCU de a fi prezenți la Smart City Urban Projects deoarece Smart Alliance – Innovation Technology Cluster este promotorul inovației românești în IT&C, atât autohton, cât și global, și putem susține într-un mod concret toate tipurile de implementare ale conceptului de Smart City, de la dezvoltare, la implementare. Soluțiile dezvoltate de membrii noștri stau la baza dezvoltării smart și inovator a orașelor din țări precum Australia, Austria sau Belgia, printre altele. Avem deja expertiza dovedită în aceste proiecte și ne dorim să construim mai departe și în România.” a declarat Gabriel MUNTEANU, președinte Smart Alliance – Innovation Technology Cluster.

Au confirmat prezența la eveniment speakeri și companii internaționale, printre care Amsterdam Smart City, înalți reprezentanți ai autorităților centrale și locale, precum și reprezentanți ai mediul diplomatic. Astfel, au confirmat prezența la conferință Ministrul Fondurilor Europene, Doamna Rovana Plumb, Secretar de Stat la Ministerul Fondurilor Europene, domnul Octav Dan Paxino, Secretar de Stat la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, doamna Maria-Manuela Catrina, reprezentanții primăriilor care au în implementare proiecte inteligente, precum și consilii județene. Vor fi prezente la eveniment cei mai recenți membrii ai ARSCM. Programul evenimentului Smart City-Urban Projects poate fi accesat la scup2018.romaniansmartcity.ro.

Smart City Urban Projects reprezintă cel mai mare eveniment dedicat conceptului de Smart City și va fi moderat de președintele Smart Alliance – Innovation Technology Cluster, Gabriel MUNTEANU, alături de președintele ARSCM, Eduard DUMITRAȘCU și Cornel BĂBUȚ, VegaCamp.


sa_admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *