Sănătatea din România face un pas în viitor

Sănătatea din România face un pas în viitor

Techsource, unul dintre cele mai inovatoare start-up-uri din România, a creat două aplicații a căror misiune este să personalizeze sănătatea pentru fiecare pacient. Folosind technologii de ultimă generație, MedicPad și HomeDoctor sunt aplicațiile dedicate sănătății care pot să inoveze modalitatea în care medicii își tratează pacienții.

Fondatorul TechSource, Mihai Drăghici este un entuziast în domeniu și un antreprenor cu 18 ani de experiență în a transforma ideile în realitate și în a lansa start-up-uri în țări precum SUA, Canada, Mexic, India și România. Reîntors de curând în țară, propune instrumente care pot veni în întâmpinarea așteptărilor românilor și care ne pot face să privim cu optimism viitorul României în această direcție.

„Tehnologia noastră sofisticată pe care au fost construite aplicațiile mobile MedicPad și HomeDoctor sunt bazate pe Apple iOS devices și Azure Cloud și sprijină luarea deciziilor clinice și permite medicilor să furnizeze asistență medicală de calitate și mai eficientă. Pacienții vor putea să-și monitorizeze mai bine medicamentația și să ofere feedback în timp real medicilor, prin intermediul aplicației. Inovația și digitalizarea sunt cele două componente de care fiecare domeniu din România are nevoie, iar aceste două aplicații își propun să ajute sectorul medical să fie mai adaptat societății dinamice în care trăim” a declarat Mihai Drăghici, fondatorul Techsource.

MedicPad este o platformă de e-sănătate ce permite îmbunătățirea calității îngrijirii medicale și a experienței pacienților. Platforma a fost concepută ca un sistem intuitiv și care integrează opțiuni precum programări, completarea chestionarelor cu date personale și actualizarea dosarelor de sănătate. De asemenea, permite accesul atât al pacienților cât și al medicilor, oferind o vizibilitate sporită și un acces rapid la informațiile din dosarul electronic de sănătate al pacientului.

Disponibil pentru download în App Store, MedicPad oferă și posibilitatea de raportare a efectelor adverse și a interacțiunilor medicamentoase și permite alerte rapide în cazul în care medicamentele prescrise recent pot avea o reacție adversă daca ar fi administrate în combinație cu alte medicamente pe care pacientul le are deja în schema curentă de tratament.

HomeDoctor este o platformă virtuală care dispune de o varietate de funcții ce facilitează o mai bună îngrijire a pacienților la domiciliu, oferind astfel posibilitatea de supraveghere, chiar și la distanță, a personalului ce desfășoara astfel de activități.

Cu un simplu scan al unui cod QR disponibil la domiciliul pacientului, personalul de specialitate poate introduce planul de îngrijire pentru ziua respectivă direct în aplicația disponibilă pentru download în App Store, permițând astfel accesul oricărei părți terțe – profesioniști din domeniul sănătății sau aparținători – la desfășurarea în siguranță a actului de îngrijire la domiciliu.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa www.medicapad.ro și www.homedoctor.ro. Techsource este membru start-up Smart Alliance – Innovation Technology Cluster, fiind unul dintre cele mai promițătoare start-up-uri din România în ceea ce privește inovația și digitalizarea.


Comments are closed.