Safetech introduce pe piața din România soluții revoluționare pentru securitate cibernetică

Safetech introduce pe piața din România soluții revoluționare pentru securitate cibernetică

Compania Safetech Innovations, lider pe piata serviciilor de securitate a informatiei din Romania si fondatorul STI CERT, centrul privat de monitorizare si raspuns la incidente de securitate, introduce pe piata din Romania solutia de securitate cibernetica Enterprise Immune System dezvoltata de compania de securitate cu cea mai mare crestere din lume, Darktrace.
Bazandu-se pe formule matematice si pe noi tehnici de invatare automatizata de ultima generatie (machine learning), dezvoltate de catre specialisti de la Universitatea Cambrige din Anglia, solutia de securitate construita de Darktrace se inspira din principiile biologice ale sistemului imunitar uman pentru a identifica amenintarile din cadrul retelelor IT, inca din etapele initiale.

****

Virusii si alte amenintari cibernetice imbraca forme variate, din ce in ce mai complexe si sufera mutatii exact ca virusii din organismul nostru. Corpul uman poate face fata acestor provocari prin activarea sistemului sau imunitar care invata continuu si intelege ce inseamna activitate “normala” pentru organism si care sunt semnele ce pot prevedea o eventuala prezenta a entitatilor “straine”. Exact ca sistemul imunitar, solutia de securitate de la Darktrace pe care Safetech o introduce pe piata din Romania, are capacitatea, unica in acest moment, de a invata un model de viata “normal” pentru fiecare retea, dispozitiv si utilizator individual si de a corela un volum mare de informatii din interiorul sistemului pentru a indentifica prezenta eventualelor entitati “straine” care pot genera pierderi sau scurgeri de informatii. Mergand pe acest pricipiu de functionare, solutia de securitate de la Darktrace ofera posibilitatea de a monitoriza atent intreaga activitati din retea iar in cazul in care detecteaza o abatere de la activitatea normal alerteaza echipa de securitate cu mult inainte de a se produce daune.

“Faptul ca in acest moment, administram STI CERT, singurul CERT privat functional in Romania, nu ne face sa ne simtim relaxati, ci dimpotriva, lucram sustinut pentru a-l transforma intr-un centru de excelenta, capabil sa raspunda prompt celor mai complexe amenintari din domeniul securitatii informatiei cu care s-ar putea confrunta companiile din Romania si nu numai. Pentru a ne indeplini obiectivul, ne bazam pe utilizarea celor mai competente si inteligente solutii de securitate. Consideram ca Darktrace este unul dintre partenerii alaturi de care vom onora cele mai exigente nevoi in domeniul securitatii informatiei”, a declarat Victor Gansac, Managing Director la compania Safetech Innovations.

“Suntem incantati sa legam parteneriatul cu Safetech pentru a consolida capacitatea de adaptare a organizatiilor impotriva atacurilor cibernetice sofisticate de azi”, a declarat Nick Trim, Managing Director, EMEA, la Darktrace. “Utilizarea tehnologiei avansate de invatare automata (machine learning) pentru a detecta proactiv amenintarile este esentiala pentru orice afacere moderna ai carei manageri doresc sa diminueze riscurile la care se expun si sa-si protejeze activele critice.”

Safetech este lider pe piata serviciilor de securitate a informatiei din Romania si fondatorul STI CERT, centrul de monitorizare si raspuns la incidente de securitate care functioneaza in regim 24/7, recunoscut si acreditat de organisme internationale precum Trusted Introducer si CERT Division of the Software Engineering Institute (SEI). Totodata, Safetech este prima companie din Europa Centrala si una dintre cele patru din lume certificate de compania HID Global ca “Certified Implementation Partner” si singura companie ce activeaza exclusiv in domeniului securitatii informatiei din Romania, acreditata de Check Point ca Check Point’s Certified Collaborative Support Provider (CCSP). Pentru mai multe informatii vizitati www.safetech.ro.

Castigatorul premiului The Queen’s Award for Enterprise in Innovation 2016, Darktrace este una dintre cele mai importante companii de securitate cibernetica din lume. Bazandu-se pe formule matematice dezvoltate in Universitatea Cambridge si pe tehnologiile de ultima ora in domeniul machine learning, tehnologia sa Enterprise Immune System detecteaza amenintari neidentificate anterior de alte sisteme si raspunde la eventualele intruziuni . Fara a utiliza reguli sau alte semnaturi, Darktrace este in mod unic capabil sa inteleaga “modelul de viata” al fiecarui dispozitiv, utilizator sau retea din cadrul unei organizatii si sa apare impotriva amenintarilor in evolutie, care ocolesc toate celelalte sisteme de securitate. Unele dintre cele mai mari corporatii din lume care activeaza in domenii precum: energie si utilitati, servicii financiare, telecomunicatii, asistenta medicala, productie, vanzare cu amanuntul si transport, se bazeaza tehnologia de securitate Darktrace. Compania Darktrace are sediul in Cambridge, Marea Britanie si San Francisco si 20 birouri in Londra, Milano, New York, Paris, San Francisco, si Singapore.

Contact:
Cristina Dinu
Marketing Manager
0724 021 332
cristina.dinu@safetech.ro


Smart Alliance News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *