Pulsul afacerilor din IT: Companii mari vor să investească în România. Provocări și evoluții

Pulsul afacerilor din IT: Companii mari vor să investească în România. Provocări și evoluții

România este un adevărat magnet pentru giganții din IT, iar în ultima perioadă tot mai multe companii mari și-au manifestat interesul față de intrarea pe piața românească. Membrii Clusterului Smart Alliance Technology Cluster fac o analiză a modului în care a evoluat piața, în ultima perioadă, atât din perspectiva cererii de servicii IT, cât și din perspectiva provocărilor cu care jucătorii din industrie se confruntă. 

Serviciile de IT o componentă importantă în tot mai multe activități economice

Tehnologia informației este în prezent un element important în multe activități economice, iar componenta software și servicii IT, baza de dezvoltare a economiei digitale, contribuie consistent și consecvent la PIB-ul României.  „Avantajele cu care vine industria IT prin eficientizarea proceselor și optimizarea acestora fac investițiile de acest tip tot mai atractive nu doar pentru companiile mari, ci tot mai mult pentru firmele de mărime medie și mică.”, explică Ileana Vlad, CEO Smart Alliance Technology Cluster.

La rândul său, Valentin Negroiu, CEO Digi-Soft, subliniază faptul că, în ultimii ani, se observă o creștere accelerată a cererilor noi de digitalizare și automatizare a proceselor operaționale necesare atât în zona de depozitare din Industria Logistică, cât și în cea a Transporturilor. „Clienții mici și medii înțeleg beneficiile unei Soluții de Gestiune Depozit (WMS) și se concentrează pe optimizarea proceselor, controlul și trasabilitatea acțiunilor astfel încât să obțină în final eficientizarea care este de fapt necesară în business pentru a reduce costurile, a optimiza nevoia de personal astfel încât să devină competitivi în piață și să ofere servicii de nivel calitativ înalt.”, argumentează specialistul.

În acest context, Valentin Negroiu menționează faptul că evoluția business-ului pe care îl coordonează este pozitivă, iar parteneriatele încheiate în ultimii doi ani și metodologia de organizare eficientă confirmă că DIGI-SOFT este în acest moment un partener stabil, cu perspectivă pe termen lung.

Cu toate că avem la granițele țării un război în derulare și suntem afectați în mod direct deoarece derulam o implementare în Ucraina pentru unul dintre proiectele demarate în 2021, estimăm că anul acesta vom avea creștere a cifrei de afaceri de 30% YOY”, atenționează CEO-ul DIGI-SOFT.

Articol publicat de ordineazilei.ro


Monica Dona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *