[:en]Orășelul Cunoașterii organizează primul Maker Faire în România![:]

[:en]Orășelul Cunoașterii organizează primul Maker Faire în România![:]

[:en]Pe 24 Septembrie, Orășelul Cunoașterii vă invită la Bucharest Mini Maker Faire, o primă ediție în România a festivalului creatorilor/makerilor pentru a da frâu liber creației în toate formele ei, de la „roata olarului” la „imprimanta 3D”

Sâmbătă pe 24 Septembrie, Orășelul Cunoașterii (www.oraselulcunoasterii.ro) invită copiii de toate vârstele pentru pentru a crea alături de unii din cei mai mari meșteșugari din România și oameni de știință pasionați de a-și împărtăși cunoștințele și experiența cu ceilalți. Maker Faire, “Greatest Show (and Tell) on Earth”, organizat pentru prima dată în România, este un festival interactiv al pasionaților, răspândit în întreaga lume de peste 10 ani, care a creat pe întreg globul comunități locale de creatori/makeri din orice domenii: meșteșugari, artiști, oameni de stiință, ingineri, programatori, electroniști, de toate vârstele, interesați de schimb de experientă, de a invăța, descoperi și chiar crea împreună.

Cine este un creator/maker? Toți cei care suntem pasionați de a crea ceva cu mâinile noastre, în toate variantele posibile, de la electronică la lucrul cu orice material, de la crearea și programarea roboților până la crearea de obiecte decorative, de la aplicarea unor tehnici și meșteșuguri până la aplicarea regulilor științifice, atât la nivel profesionist cât și la nivel amator, atât pentru educație cât și pentru joacă. Cu toții suntem sau putem fi creatori sau makeri la orice vârstă”, a declarat Ana Maria Roată Palade, fondator al Orășelului Cunoașterii (www.oraselulcunoasterii.ro), primul muzeu interactiv al științei din România.

Bucharest Mini Maker Faire este un eveniment de o zi (24 septembrie) în care atât copiii cât și adulții pasionați vor avea ocazia să se transforme împreună în creatori și să își redescopere pasiunea pentru creat, oricare ar fi înclinațiile lor. Pentru tradiții și artizanat se vor putea întâlni cu meșteșugari și vor putea lucra alături de aceștia, iar pe cei pe care îi atrag tehnologiile moderne le vor putea descoperi și încerca rând pe rând. Pavilioanele vor fi aranjate astfel încât vizitatorii vor putea descoperi noul și vechiul conlucrând și să încerce cât mai multe din provocările de a crea pentru a-și redescoperi creativitatea și impulsul de a crea mereu câte ceva.

Bucharest Mini Maker Faire își propune să aducă la un loc oameni diferiți dar complementari pentru a crea o comunitate a creatorilor/ makerilor români, propunându-le să se alăture mișcării makeri-lor de la nivel global.

Copiii de azi, creatorii viitorului nostru

“Avem nevoie să devenim și să îi ajutăm pe cât cât mai mulți dintre noi să devină creatori/makeri, să ne alimentăm mereu spiritul de a crea. La modul ideal, creatorii/makerii pe care ne dorim să îi formăm și în România, atât în cadrul Bucharest Mini Maker Faire cât și în general prin activitățile Orășelului Cunoașterii sunt oameni care iubesc să creeze cu propriile mâini, să experimenteze, să testeze, să descopere. Sunt oameni cărora le place să lucreze cu materiale autohtone: lemn, metal, hârtie, materiale textile dar în același timp sunt și pasionați de tehnologie și inovație. Sunt oameni care au imaginație, viziune, oameni care caută răspunsuri la întrebări ce încă nu au fost puse și care își doresc să își prezinte lucrările comunității.”,a declarat Ana Maria Roată Palade, fondator al Orășelului Cunoașterii, primul muzeu interactiv al științei din România.

Programul primei ediții Bucharest Mini Maker Faire va fi de 8 ore (10.00 – 18.00) în care participanții vor putea interacționa cu peste 20 de creatori expozanți. Intrarea este liberă.

Maker Faire

Maker Faire este un festival internațional al creatorilor organizat de revista americană MAKE: Magazine și răspândit pe tot globul. Prima ediție a avut loc în anul 2006, în San Mateo, California, iar în zece ani conceptul de Maker Faire a cuprins întreg mapamondul.

În România, festivalul se va desfășura în Orășelul Cunoașterii, primul muzeu interactiv de știință din București, sub licență oficială Maker Faire. Prima ediție din București, sub forma unui Mini Maker Faire, va fi un efort în premieră de coagulare a unei comunități a creatorilor/makerilor la nivel local.

Despre Orășelul Cunoașterii (www.oraselulcunoasterii.ro)

Orășelul Cunoașterii este primul muzeu interactiv al științei din București în care copiii se pot juca și pot învăța în același timp din toate științele, dezvoltându-și aptitudini precum curiozitatea, imaginația, puterea de concentrare și înțelegere, capacitatea de asimilare a cunoștințelor și altele.

Muzeul a fost deschis în februarie 2014 și a apărut la inițiativa unor părinți dornici să creeze un cadru ideal de dezvoltare pentru copii. La ora actuală în muzeu există peste 80 de experimente-joc, cele mai multe dintre acestea fiind create chiar de echipa Orășelului cu materiale autohtone (lemn, metal, pânză, sfoară) din dorința de a promova cultura și autenticitatea românească, iar numărul acestora crește permanent.

În plus, în fiecare weekend Orășelul organizează ateliere dedicate copiilor pe diferite teme, adaptate vârstei și puterii lor de înțelegere. Pe lângă informația științifică pe care o asimilează, fiecare copil are ocazia să își creeze propriul experiment pe care să îl ia acasă.

 

Contact: corina@oraselulcunoasterii.ro , telefon: 0741687272.

 [:]

Smart Alliance News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *