Smart Alliance Innovation Technology Cluster a participat la o conferință consultativă pe tema Open Science

Smart Alliance Innovation Technology Cluster a participat la o conferință consultativă pe tema Open Science

Smart Alliance – Innovation Technology Cluster a participat pe 12 aprilie la evenimentul organizat de către Open Science Policy Platform (OSPP), DG Cercetare și Inovare și Comisia Europeană, ce avea ca scop consultarea stakeholderilor pe tema „Noi indicatori care să sprijine conceptul de Open Science”.

Pentru ca acest concept să aibă succes, el trebuie să devină încorporat la fiecare nivel și în fiecare aspect al efortului științific și să nu fie perceput ca fiind separat de practica actuală (sau în concurență). Indicatorii cantitativi și calitativi trebuie identificați și dezvoltați pentru evaluarea cercetării care captează întregul spectru de contribuții, inclusiv știința deschisă, la sistemul de cunoștințe. Acestea ar trebui să reflecte complexitatea și contextul variat al mediului de cercetare, caracteristicile specifice ale cercetării, precum și noile tipuri de întrebări și rezultate care ar putea apărea într-un sistem deschis.

Ceea ce rezultă din această imagine de ansamblu este sentimentul că blocajul principal în crearea conceptului de Open Science este nepotrivirea dintre sistemul de recompense existent și practicile pe care vrem să le vedem. Din acest motiv, OSPP a prezentat un document ca o încercare de a iniția și facilita o discuție între părțile interesate cu privire la noi indicatori care să sprijine practicile deja existente la nivel global de Open Science pentru a putea penetra piața din România.

La eveniment au participat organizațiile de cercetare din România, agențiile de finanțare a cercetării și universitățile.


sa_admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *