Maximizarea Potențialului Angajaților prin Formarea la Locul de Muncă

Maximizarea Potențialului Angajaților prin Formarea la Locul de Muncă

Formarea la locul de muncă este un instrument esențial pentru cultivarea dezvoltării angajaților, aducând cu sine numeroase beneficii și recunoașteri semnificative. Printre acestea se numără:

 • Dezvoltarea Competențelor și Cunoștințelor: Oferă angajaților oportunitatea de a-și îmbunătăți abilitățile și cunoștințele specifice domeniului lor, sporindu-le competența în îndeplinirea sarcinilor și consolidându-și încrederea în abordarea provocărilor.
 • Oportunități de Avansare în Carieră: Prin participarea la programe de formare și dezvoltare, angajații își pot amplifica calificările și pot dobandi noi competențe, deschizându-și astfel uși pentru avansare în cadrul organizației sau pentru proiecte mai complexe.
 • Îmbunătățirea Performanței: Contribuie la creșterea performanței angajaților, permitându-le să lucreze cu eficiență și să livreze rezultate superioare în activitățile lor cotidiene.
 • Încrederea și Satisfacția Personală: Încurajează sentimentul de apreciere și valoare în rândul angajaților, generând astfel creșterea încrederii și a satisfacției personale în munca lor.
 • Angajați Mai Motivați și Implicați: Oferirea de oportunități de formare și dezvoltare stimulează motivația angajaților, îndemnându-i să își atingă obiectivele și să se implice activ în contribuția la succesul organizației.
 • Reținerea Talentelor: Contribuie la reținerea angajaților talentați prin oferirea unor perspective de creștere și evoluție pe termen lung în cadrul organizației.
 • Învățarea Continuă: Încurajează angajații să adopte o mentalitate de învățare continuă, menținându-se la curent cu ultimele tendințe și tehnologii din domeniul lor de activitate.
 • Recunoaștere și Promovare a Performanței: Angajatorii care investesc în formare și dezvoltare recunosc eforturile depuse de angajați, oferindu-le promovări și recompense în funcție de performanță.
 • Creșterea Satisfacției Clienților: Angajații bine pregătiți și motivați influențează direct satisfacția clienților, contribuind la loialitatea acestora și la prosperitatea afacerii.
 • Abordarea Schimbărilor și Inovației: Formarea la locul de muncă dezvoltă rezistența la schimbare și stimulează inovația, calități esențiale într-un mediu în continuă evoluție.

În concluzie, formarea la locul de muncă nu doar că aduce beneficii imediate, ci reprezintă și un motor puternic pentru dezvoltarea personală și profesională a angajaților, consolidând performanța organizațională și întărind satisfacția generală în cadrul companiei.

 

ASOCIAȚIA SMART ALLIANCE implementează pe parcursul anului 2023 un amplu proiect prin care oferă gratuit companiilor din regiunile Centru, Nord-Est, Sud – Muntenia, Sud-Est, Sud-Vest Oltenia un pachet de 7 cursuri online destinate creșterii nivelului de competente digitale ale angajaților. Grupul țintă îl constituie societățile din județele Alba, Brașov, Mureș (municipiul Târgu-Mureș), Sibiu, Bacău, Iași, Neamț, Argeș, Călărași, Dâmbovița, Ialomița, Prahova, Buzău, Constanța, Vrancea, Gorj, Olt și Vâlcea.

Scopul proiectului este îmbunătățirea nivelului de cunoștințe, competențe și aptitudini aferente sectoarelor economice și domeniilor identificate conform SNC și SNCDI ale angajaților, prin realizarea analizei potențialului de digitalizare și formare pentru 50 întreprinderi și derularea programelor de formare profesională a competențelor digitale pentru 500 de angajați.

Printre cursurile programate în cadrul proiectului se numără:

 • Introducere în securitatea sistemelor informatice
 • Cursuri în domeniul marketingului digital avansat: ce vizează schimbul electronic de informaţii şi managementului documentelor electronice/Aplicatii tip DM
 • Gestionarea structurată a volumelor mari de date (Big Data)
 • Programe de formare dedicate utilizării aplicaţiilor informatice pt eficientizarea activităţii întreprinderilor – de exemplu: aplicaţii de tip RM (Resource Management), ERP (Enterprise Resource Planning), Aplicatii tip Contact Center si Workforce Management

Cursuri adresate specialiştilor din domeniul IT, de exemplu, dezvoltarea abilităților de programare, testare, securitate informatică/ cyber security

Pentru înscrieri puteți accesa formularul de AICI.

Photo credit shutterstock.com

 


Monica Dona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *