Joburi în IT: cum arată profilul angajatului în IT și ce caută recruiterii

Joburi în IT: cum arată profilul angajatului în IT și ce caută recruiterii

Domeniul IT rămâne unul dintre cele mai căutate domenii ale momentului, iar profilul angajaților pe care îi caută oamenii de recrutare în acest moment este reprezentat de echilibrul între hard skills și soft skills.

”Rămân importante, desigur, competențele tehnice, dar în același timp căutăm ca persoanele care se vor alătura echipei să fie flexibile, să aibă inițiativă, să fie deschise către nou, să fie implicate și să lucreze bine în echipă. Apreciem mult dorința de creștere și învățare continuă și nu există neapărat un tipar pe care îi căutăm. Încercăm să găsim o simbioză între competențele candidaților și valorile companiei și direcției și planurilor echipei din care va face parte. Căci, dacă își doresc să învețe, competențele pot fi dobândite – avem mentori care să îi ajute să evolueze, dacă există deschidere din partea lor”, a declarat HR Manager-ul EXE Software, Karina Tătui.

În cazul celor aflați la început de drum, dacă în prima fază startul într-un domeniu e asociat cu nesiguranță, pe parcurs se observă cum oamenii capătă experiență și încredere în propriile forțe, se adaptează, preiau din valorile echipei și ale companiei, se integrează și aprofundează.

Articolul complet este publicat de start-up.ro

Credit foto start-up.ro


Monica Dona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *