INTERVIU – FLORENTINA GREGER – Chief Talent Experience Officer – ZITEC

INTERVIU – FLORENTINA GREGER – Chief Talent Experience Officer – ZITEC

In luna noiembrie a fost publicat topul celor mai apreciate companii, iar Zitec, membra a Clusterului Smart Alliance s-a numarat printre angajatorii de top in 2021 la nivel national. Topul, aflat la editia a sasea, a fost realizat in perioada 16 noiembrie 2020- 15 noiembrie 2021, pentru acesta fiind luate in calcul opiniile a peste 100.000 de utilizatori ai platformei Undelucram.ro. Clasamentul a fost alcatuit pe baza unui indice obtinut din media notelor acordate angajatorilor de catre angajati sau fosti angajati si numarul de recenzii inregistrate in platforma. Evaluarea a fost realizata pe baza unor criterii precum oportunitatile de avansare, pachetul salarial, managementul, timpul liber versus timpul la birou, procedurile, valorile companiei.

Am invitat-o pe Florentina Greger, Chief Talent Experience Officer, Zitec, sa ne dezvaluie secretul reusitei lor. Va invitam sa cititi mai multe in interviul de mai jos.

Sunteti in topul celor mai apreciate companii. Care sunt bunele practici care credeti ca v-au ajutat sa ajungeti pe aceasta pozitie?

In Zitec, ne mandrim cu o orientare autentica catre bunastarea echipei, dezvoltarea continua si performanta, aspecte pe care colegii nostri le experimenteaza in fiecare zi in cultura noastra. Ne ghidam dupa principii sanatoase care ne ajuta zi de zi sa construim o echipa puternica, in care oamenii sunt alaturi unii de ceilalti si se ajuta reciproc.

Incurajam imbunatatirea continua cu ajutorul feedback-ului, invatam permanent atat din experienta personala, cat si din cea a colegilor iar acest lucru este extrem de important pentru noi ca profesionisti.

Acestea sunt cateva dintre practicile care sunt apreciate de catre echipa noastra si evidentiate de catre colegi in mediul online.

Departamentul de HR ocupa o pozitie strategica in organizatie. Cum este definit acesta in Zitec?

Departamentul de HR din Zitec este tot timpul alaturi de organizatie, oferind suport atat in procesul de extindere, cat si schimbare sau de consolidare.

In prezent, in Zitec ne apropiem de 10 membri cu specializari in zona de talent acquisition, performance management, employer branding, community management, learning & development, benefits & rewards, compliance & admin.

Cum atrageti talente? S-a schimbat ceva in procesul de recrutare in aceasta perioada de pandemie?

Nu mai este o noutate faptul ca domeniul IT&C este unul extrem de competitiv, iar agilitatea in procesul de recrutare este un factor extrem de important. Am adoptat foarte rapid un proces de recrutare online, care se desfasoara in bune conditii chiar si de la distanta.

Pandemia a facut mult mai accesibila pentru noi recrutarea si din alte orase din RO (noi avand birouri in Bucuresti si Brasov in prezent) prin punerea la dispozitie a posibilitatii de a lucra de la distanta. In prezent, avem colegi si din Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si continuam extinderea echipei.

Din perspectiva candidatilor, nu am observat (cel putin nu anul acesta) o reticenta la schimbare insa se dovedesc a fi mult mai selectivi cand vine vorba despre un nou angajator.

De asemenea, o sursa importanta de candidati noi pentru Zitec sunt recomandarile venite de la colegii din echipa. De curand promovam acest proiect si catre comunitatea extinsa Zitec, iar in prezent derulam o campanie de referral activa pe toate canalele noastre de comunicare.

Intr-o piata in care un IT-ist bun este asaltat de propuneri, ce poate face o companie de IT pentru a-si pastra echipa?

Un mediu de lucru bazat pe valori si principii sanatoase in care oamenii percep impactul muncii lor de zi cu zi, increderea, transparenta, preocuparea fata de oameni si dezvoltarea lor, sunt cateva dintre ingredientele care ajuta la pastrarea oamenilor in organizatii.

De asemenea, sunt de parere ca un factor important si este acela de a ramane in contact cu nevoile individuale ale colegilor, de a le cere feedback in mod constant dar si de a le oferi feedback astfel incat sa asiguri un dialog permanent cu privire la ceea ce merge bine, dar si ce poate fi imbunatatit.

Un mod de comunicare deschis, transparent, in care asteptarile sunt clare ajuta foarte mult la construirea si mentinerea unei relatii.

Ce schimbari ati facut in perioada de pandemie pentru a tine echipa aproape?

Principala noastra preocupare de la debutul pandemiei pana in prezent, a fost aceea de a le oferi suport colegilor pentru a se adapta la acest nou mod de lucru si de a incerca sa tinem aproape unii de ceilalti.

Daca din punct de vedere operational ne-am adaptat rapid la un mod de lucru exclusiv remote, din punct de vedere emotional si al relationarii cu ceilalti, a fost nevoie de mai multa atentie.

Am derulat mai multe initiative atat cu scopul de a mentine bunastarea colegilor (suport pentru mentinerea sanatatii emotionale, workshopuri pe diverse teme de interes pentru ei, intalniri 1:1) cat si de a-i aduce impreuna cu diferite ocazii atunci cand contextul medical ne-a permis.

Ne-am bucurat ca am reusit in 2021 sa organizam evenimentul anual de teambuilding, dar si diverse iesiri impreuna cu echipele de proiect.

Mentinem in mod constant contactul cu echipa Zitec prin intermediul unor intalniri online periodice de tip all-hands, astfel incat sa asiguram un cadru in care comunicam deschis, transparent si impartasim unii cu ceilalti atat succesele, cat si lectiile invatate.

Am observat ca in aprilie anul acesta jobul tau s-a schimbat din Head of HR in Chief Talent Experience Officer. A coincis aceasta schimbare cu o schimbare de strategie a companiei?

Este adevarat, in prima parte a anului acesta, echipa de HR a fost redenumita in “Talent Experience”, de unde si ajustarea titulaturii mele.

Nu a fost vorba despre o schimbare de strategie, ci mai degraba am oficializat faptul ca preocuparea noastra ca echipa este aceea de a oferi o experienta pozitiva oamenilor care intra in contact cu Zitec, fie ca este vorba despre candidati, colegi sau fosti colegi vs o orientare catre procesele operationale specifice domeniului.


ileana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *