Instrumente de sprijin financiare și non-financiare ce vin în sprijinul dezvoltării și al internaționalizării IMM-urilor (2)

Instrumente de sprijin financiare și non-financiare ce vin în sprijinul dezvoltării și al internaționalizării IMM-urilor (2)

În data de 28 ianuarie, Smart Alliance – Innovation Technology Cluster împreună cu Academia Oamenilor de Știință din România și Institutul Interdisciplinar de Cercetări Avansate au avut onoarea să găzduiască un eveniment dedicat IMM-urilor românești în căutare de instrumente financiare și non-financiare care să le sprijine dezvoltarea și internaționalizarea.

Speakerul evenimentului a fost Daniel COȘNIȚĂ, președintele Asociației Clusterelor din România, specialist în ecosistemul de afaceri al clusterelor. În prezentarea sa, Daniel COȘNIȚĂ a abordat teme extrem de importante: ce este un cluster și pașii pe care trebuie să-i facă pentru a fi de success, instrumente financiare și non-financiare atât pentru dezvoltarea IMM-urilor, cât și a clusterelor. Fiecare temă a fost explicată pe larg si au fost furnizate multe informații utile companiilor în vederea accesării de fonduri europene. Nu în ultimul rând s-au detaliat instrumentele non-financiare sub formă de vouchere gratuite de consultanță în derularea auditurilor tehnologice în vederea identificării potențialului de inovare și fundamentarea unor decizii strategice privind dezvoltarea tehnologică a companiilor.

Evenimentul s-a bucurat inclusiv de participarea lui Cristian Ormidean, membru Enterprise Europe Network si al Centrului Roman pentru IMM-uri care a detaliat aspecte legate de apelurile Horizon 2020.

„Evenimentul a fost un real success, deoarece am reușit să facem cunoscute oportunitățile pe care IMM-urile le au în România, prin accesarea fondurilor  europene si a instrumentelor non-financiare de sprijin IMM-uri și, cel mai important, am stimulat networking-ul. În Smart Alliance – Innovation Technology Cluster colaborarea este principalul catalizator al creșterii sustenabile individuale, iar fiecare dintre subiectele abordate în cadrul evenimentului presupune colaborarea pentru a putea să atragi destule resursele necesare dezvoltării afacerii”, Emanuela MODORAN, CEO Smart Alliance – Innovation Technology Cluster.

Daniel COȘNIȚĂ lucrează de 10 ani în  domeniul transferului tehnologic și al inovării, fiind specializat în implementarea instrumentelor de dezvoltare economică regională: Incubatorul de Afaceri al Universității Politehnice din Timișoara (UBIT), clusterele Pro Wood (lemn și mobilă), Cluster2Succes (IT, România-Ungaria) fiind numai câteva exemple.

Evenimentul a fost gratuit și invitatia s-a făcut prin newsletter-ul Smart Alliance – Innovation Technology Cluster.

 


sa_admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *