Împreună îi ajutăm pe cei care ajută

Împreună îi ajutăm pe cei care ajută

Au trecut deja 3 săptămâni de la declanșarea conflictului din Ucraina, iar lucrurile nu par să se îndrepte către pace.

Suntem siguri că fiecare dintre voi s-a implicat în campanii și a ajutat așa cum a putut mai bine. Greul abia acum începe, însă. Mii de ucraineni intră zilnic în România. Fie că e punct de tranzit, fie că e loc de popas, pe la Vama Siret cozile de refugiați nu se termină niciodată. În fiecare zi ajung aici oameni care, după ce s-au ascuns zile în șir în buncăre și stații de metrou, au mers kilometri întregi prin frig și au înghețat ore bune la cozile de la vamă pentru a intra în țară.

Dar, atunci când trec granița în România, corturile pentru refugiați sunt la fel de reci. Nu avem căldură, lumină și ne lipsește de multe ori minimul necesar pentru a-i ajuta să se pună pe picioare.

La Centrele de tranzit din Rădăuți, Siret, Târna Mare, PTF Halmeu și Stânca Costești este, înainte de toate, nevoie de căldură și de lumină – Aeroterme electrice, bobine de cablu, pompe pentru alimentarea cu aer cu supapa de suprapresiune, generatoare electrice remorcabile – 40kVa (grup electrogen), generatoare electrice transportabile trifazate, tunuri de căldură, sisteme de supraveghere perimetrală cu panouri solare. Apoi sunt necesare bănci, mese și scaune, corturi, paturi pliante, așternuturi pentru a le da acestor oameni răgazul să își tragă sufletul și să își pună gândurile în ordine. Nu vin cu planuri gata făcute. Mulți dintre ei nu știu unde să meargă și ce să facă în continuare, iar sprijinul asociațiilor este extrem de valoros.

În fiecare săptămână primim o lista cu nevoile celor de la graniță și încercăm să ajutăm cât putem de mult. Dacă, la rândul vostru, considerati că puteți sau doriți să vă implicați vă stau cu drag la dispoziție.

  • Puteți dona în nume propriu sau
  • O puteți face prin intermediul firmei pe care o reprezentați semnând un contract de sponsorizare

În Contul Asociatiei CĂLĂUZIREA SFINTEI CRUCI – RO78BTRL04104201807850XX

  • În cazul în care doriți ca implicarea voastră să ia alte forme suntem la un telefon distanță și vă rugăm să nu ezitați să ne contactați. Vom împărtăși cu voi orice informație care vă poate ajuta să ajutați.

Ileana Vlad

0753 453 262


ileana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *