Digitalizarea pentru Dezvoltare – Motivarea Companiilor

Digitalizarea pentru Dezvoltare – Motivarea Companiilor

CAMPANIE DE CONȘTIENTIZARE – Campania de conștientizare este derulată în cadrul proiectului „Angajați performanți, întreprinderi competitive!” (POCU/860/3/12/142460)

În era tehnologiei, digitalizarea devine o necesitate crucială pentru evoluția și dezvoltarea companiilor. Cu avansul rapid al tehnologiei digitale, apar numeroase oportunități pe care companiile pot să le exploreze pentru a-și extinde operațiunile și pentru a-și îmbunătăți performanța. Iată câteva motive esențiale care ar trebui să motiveze companiile să investească în digitalizare:

Eficiență sporită: Digitalizarea permite automatizarea proceselor manuale și utilizarea tehnologiei avansate pentru îmbunătățirea eficienței operaționale. Prin eliminarea sarcinilor repetitive și optimizarea fluxurilor de lucru, companiile pot economisi timp și resurse, folosind mai eficient forța de muncă umană.

Acces la informații în timp real: Prin digitalizare, companiile pot colecta, stoca și accesa date în timp real despre operațiunile lor. Această capacitate de a obține informații în timp real sporește capacitatea de a lua decizii informate și de a reacționa rapid la provocări sau oportunități. Accesul la date în timp real mărește agilitatea și capacitatea de adaptare a companiilor.

Îmbunătățirea relației cu clienții: Digitalizarea oferă companiilor modalități mai eficiente de a interacționa cu clienții. Prin dezvoltarea de site-uri web, aplicații mobile, utilizarea rețelelor sociale și a marketingului digital, companiile pot crea experiențe personalizate și valoroase pentru clienți. Aceasta conduce la creșterea satisfacției și loialității clienților.

Extinderea piețelor și a oportunităților: Digitalizarea deschide noi oportunități pentru companii de a accesa piețe noi și de a identifica potențiale afaceri. Prin comerțul electronic, companiile pot ajunge la clienți din întreaga lume, eliminând restricțiile geografice. De asemenea, tehnologia digitală facilitează colaborarea cu parteneri de afaceri și deschide uși către noi modele de afaceri sau industrii conexe.

Inovație și adaptabilitate: Digitalizarea stimulează inovația și creativitatea în cadrul companiilor. Tehnologiile digitale permit dezvoltarea de produse și servicii noi sau îmbunătățite și adaptarea rapidă la schimbările de pe piață. Companiile care investesc în digitalizare sunt mai bine pregătite să rămână competitive și relevante pe termen lung.

Securitate și protecția datelor: Odată cu digitalizarea, apar și preocupări legate de securitatea și protecția datelor. Companiile sunt motivate să investească în soluții de securitate cibernetică și să implementeze politici și proceduri adecvate pentru a proteja informațiile sensibile ale clienților și ale companiei.

Astfel, companiile găsesc motivarea necesară pentru a aborda digitalizarea ca pe o oportunitate de dezvoltare. Adoptarea digitalizării oferă numeroase avantaje competitive și pregătește terenul pentru o creștere durabilă și inovatoare.

ASOCIAȚIA SMART ALLIANCE implementează pe parcursul anului 2023 un amplu proiect prin care oferă gratuit companiilor din regiunile Centru, Nord-Est, Sud – Muntenia, Sud-Est, Sud-Vest Oltenia un pachet de 7 cursuri online destinate creșterii nivelului de competente digitale ale angajaților. Grupul țintă îl constituie societățile din județele Alba, Brașov, Mureș (municipiul Târgu-Mureș), Sibiu, Bacău, Iași, Neamț, Argeș, Călărași, Dâmbovița, Ialomița, Prahova, Buzău, Constanța, Vrancea, Gorj, Olt și Vâlcea.

Scopul proiectului este îmbunătățirea nivelului de cunoștințe, competențe și aptitudini aferente sectoarelor economice și domeniilor identificate conform SNC și SNCDI ale angajaților, prin realizarea analizei potențialului de digitalizare și formare pentru 50 întreprinderi și derularea programelor de formare profesională a competențelor digitale pentru 500 de angajați.

Printre cursurile programate în cadrul proiectului se numără

  • Introducere în securitatea sistemelor informatice
  • Cursuri în domeniul marketingului digital avansat: ce vizează schimbul electronic de informaţii şi managementului documentelor electronice/Aplicatii tip DM
  • Gestionarea structurată a volumelor mari de date (Big Data)
  • Programe de formare dedicate utilizării aplicaţiilor informatice pt eficientizarea activităţii întreprinderilor – de exemplu: aplicaţii de tip RM (Resource Management), ERP (Enterprise Resource Planning), Aplicatii tip Contact Center si Workforce Management
  • Cursuri adresate specialiştilor din domeniul IT, de exemplu, dezvoltarea abilităților de programare, testare, securitate informatică/ cyber security

Pentru înscrieri puteți accesa formularul de AICI.

Photo credit shutterstock.com


Monica Dona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *