Dezvoltarea tehnologiilor de plată contactless și impactul acestora asupra pieței POS

Dezvoltarea tehnologiilor de plată contactless și impactul acestora asupra pieței POS

În ultimii ani, tehnologia de plată contactless a înregistrat o creștere semnificativă, această evoluție având un impact major asupra pieței de soluții de plată inteligente. Odată cu utilizarea tot mai frecventă a cardurilor de credit și a smartphone-urilor pentru efectuarea plăților, companiile au fost nevoite să se adapteze la noile nevoi ale consumatorilor și să aleagă noi soluții financiare.

Unul dintre principalii furnizori de soluții inovatoare de plăți digitale este Odero, brand al liderului FinTech din Turcia – Token Financial Technologies, care a introdus în piața din România sisteme de plată inteligente. Aceste sisteme au la bază cele mai noi tehnologii financiare și se concentrează pe nevoile comercianților de îmbunătățire a proceselor de plată și a performanței.

Fiind introdusă în circuit încă din anii ’90, această tehnologie s-a răspândit abia în ultimii ani, odată cu dezvoltarea internetului de mare viteză și a telefoanelor mobile. Astăzi, efectuarea plăților contactless prin intermediul smartphone-urilor și al portofelelor digitale, precum Apple Pay sau Google Wallet, este una dintre cele mai utilizate metode de plată.

Articolul complet este publicat de comunicatedepresa.ro

Credit foto comunicatedepresa.ro

Zitec este membru Smart Alliance Technology Cluster.


Monica Dona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *