Cheia Succesului Organizațional: Rolul Vital al Conducerii în Dezvoltarea Angajaților

Cheia Succesului Organizațional: Rolul Vital al Conducerii în Dezvoltarea Angajaților

Implicarea și susținerea conducerii în domeniul formării la locul de muncă reprezintă un element esențial pentru succesul și implementarea eficientă a programelor de dezvoltare a angajaților. Iată modurile prin care conducerea poate juca un rol activ în acest proces vital:

Comunicare Deschisă: Comunicarea clară și deschisă a conducerii cu privire la importanța formării, avantajele acesteia și modul în care se încadrează în strategia organizației.

Participare Activa în Planificare: Implicarea directă a conducerii în planificarea strategică a formării, stabilind obiective clare și identificând nevoile prioritare ale organizației.

Bugetare Corespunzătoare: Alocarea resurselor financiare necesare pentru programele de formare, asigurându-se că acestea sunt implementate eficient.

Exemplu de urmat: Conducerea ar trebui să fie un exemplu de urmat, participând activ la programele de formare, inspirând angajații să vadă formarea ca pe o prioritate.

Legătura cu Obiectivele Organizaționale: Alinierea programele de formare cu obiectivele organizației, asigurându-se că acestea contribuie semnificativ la performanța organizațională.

Monitorizare și Evaluare: Monitorizarea și evaluarea constantă a efectelor programelor de formare pentru luarea deciziilor informate și ajustarea strategiilor.

Încurajarea Feedback-ului: Încurajarea feedback-ului din partea angajaților pentru îmbunătățirea continuă a programelor de formare.

Integrare în Procesele Organizaționale: Integrarea formării în procesele organizaționale, transformând-o într-o componentă esențială a culturii organizaționale.

Recunoaștere și Apreciere: Recunoașterea și aprecierea eforturilor angajaților prin recompensarea performanțelor obținute prin programele de formare.

Actualizare Continuă: Deschiderea conducerii către inovații în domeniul formării și sprijinirea dezvoltării continue a programelor pentru a rămâne relevante și eficiente.

Prin implicarea și susținerea activă a conducerii, organizația se asigură că angajații sunt bine pregătiți, motivați și dedicați în atingerea obiectivelor comune.

ASOCIAȚIA SMART ALLIANCE implementează pe parcursul anului 2023 un amplu proiect prin care oferă gratuit companiilor din regiunile Centru, Nord-Est, Sud – Muntenia, Sud-Est, Sud-Vest Oltenia un pachet de 7 cursuri online destinate creșterii nivelului de competente digitale ale angajaților. Grupul țintă îl constituie societățile din județele Alba, Brașov, Mureș (municipiul Târgu-Mureș), Sibiu, Bacău, Iași, Neamț, Argeș, Călărași, Dâmbovița, Ialomița, Prahova, Buzău, Constanța, Vrancea, Gorj, Olt și Vâlcea.

Scopul proiectului este îmbunătățirea nivelului de cunoștințe, competențe și aptitudini aferente sectoarelor economice și domeniilor identificate conform SNC și SNCDI ale angajaților, prin realizarea analizei potențialului de digitalizare și formare pentru 50 întreprinderi și derularea programelor de formare profesională a competențelor digitale pentru 500 de angajați.

Mai multe informații despre proiect aflați în pagina dedicată acestuia: https://smartalliance.ro/angajati-performanti-intreprinderi-competitive/

Credit foto: shutterstock.com

 

 


Monica Dona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *