Beneficiile digitalizării pentru companii

Beneficiile digitalizării pentru companii

CAMPANIE DE CONȘTIENTIZARE – Campania de conștientizare este derulată în cadrul proiectului „Angajați performanți, întreprinderi competitive!” (POCU/860/3/12/142460)

ASOCIAȚIA SMART ALLIANCE implementează pe parcursul anului 2023 un amplu proiect prin care oferă gratuit companiilor din regiunile Centru, Nord-Est, Sud – Muntenia, Sud-Est, Sud-Vest Oltenia un pachet de 7 cursuri online destinate creșterii nivelului de competente digitale ale angajaților. Grupul țintă îl constituie societățile din județele Alba, Brașov, Mureș (municipiul Târgu-Mureș), Sibiu, Bacău, Iași, Neamț, Argeș, Călărași, Dâmbovița, Ialomița, Prahova, Buzău, Constanța, Vrancea, Gorj, Olt și Vâlcea.

Scopul proiectului este îmbunătățirea nivelului de cunoștințe, competențe și aptitudini aferente sectoarelor economice și domeniilor identificate conform SNC și SNCDI ale angajaților, prin realizarea analizei potențialului de digitalizare și formare pentru 50 întreprinderi și derularea programelor de formare profesională a competențelor digitale pentru 500 de angajați.

Printre cursurile programate în cadrul proiectului se numără

  • Introducere în securitatea sistemelor informatice
  • Cursuri în domeniul marketingului digital avansat: ce vizează schimbul electronic de informaţii şi managementului documentelor electronice/Aplicatii tip DM
  • Gestionarea structurată a volumelor mari de date (Big Data)
  • Programe de formare dedicate utilizării aplicaţiilor informatice pt eficientizarea activităţii întreprinderilor – de exemplu: aplicaţii de tip RM (Resource Management), ERP (Enterprise Resource Planning), Aplicatii tip Contact Center si Workforce Management
  • Cursuri adresate specialiştilor din domeniul IT, de exemplu, dezvoltarea abilităților de programare, testare, securitate informatică/ cyber security

Pentru înscrieri puteți accesa formularul de AICI.

Digitalizarea aduce o serie de beneficii pentru companii, iar formarea angajaților în acest sens este o direcție pe care orice companie ar trebui să o îmbrățișeze pe termen lung. Digitalizarea înseamnă:

Eficiența sporită: Digitalizarea permite automatizarea proceselor și reducerea dependenței de fluxurile de lucru manuale. Utilizarea instrumentelor digitale și a tehnologiilor poate duce la optimizarea operațiunilor, reducerea erorilor umane și creșterea eficienței în cadrul companiei. Prin digitalizare, se pot realiza economii de timp și resurse, permițând angajaților să se concentreze pe activități cu o valoare adăugată mai mare.

Accesibilitate și mobilitate: Digitalizarea permite accesul facil și rapid la informații și resurse de oriunde și oricând. Angajații pot colabora și comunica eficient prin intermediul platformelor digitale, indiferent de locația geografică. Acest lucru facilitează munca în echipă și permite companiei să se extindă la nivel global, fără limite geografice.

Analize și luare de decizii mai bine informate: Prin digitalizare, companiile pot colecta și analiza date în timp real. Astfel, pot obține o înțelegere mai profundă a afacerii lor, a comportamentului clienților și a tendințelor pieței. Aceste informații pot servi ca bază pentru luarea de decizii strategice mai bine fundamentate și pentru identificarea oportunităților de creștere.

Creșterea satisfacției clienților: Digitalizarea oferă companiilor oportunitatea de a oferi servicii și experiențe personalizate și adaptate nevoilor clienților. De la platforme de comerț electronic și servicii de asistență online la interacțiuni personalizate prin intermediul aplicațiilor mobile, digitalizarea facilitează o comunicare mai rapidă și mai eficientă cu clienții. Aceasta poate conduce la îmbunătățirea satisfacției clienților și la creșterea loialității lor față de brand.

Inovație și competitivitate: Digitalizarea oferă un teren propice pentru inovație și creativitate în cadrul companiei. Prin adoptarea și integrarea tehnologiilor digitale, companiile pot dezvolta produse și servicii noi sau îmbunătățite, pot implementa modele de afaceri inovatoare și pot răspunde mai eficient la cerințele și schimbările pieței. Aceasta le oferă un avantaj competitiv și le permite să se distingă de concurență.

Digitalizarea poate varia în funcție de nevoile și obiectivele specifice ale fiecărei companii, dar în general poate contribui semnificativ la creșterea performanței și succesului organizațional. Prin proiectul „Angajați performanți, întreprinderi competitive!” (POCU/860/3/12/142460), 50 de companii beneficiază GRATUIT de programe de formare a competențelor digitale pentru 500 de angajați. Completați formularul de AICI pentru a programa o discuție cu consultanți Smart Alliance legată de cursurile organizate în cadrul proiectului.

Photo credit shutterstock.com

 


Monica Dona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *