Beneficiile Cursurilor de Introducere în securitatea sistemelor informatice

Beneficiile Cursurilor de Introducere în securitatea sistemelor informatice

CAMPANIE DE CONȘTIENTIZARE – Campania de conștientizare este derulată în cadrul proiectului „Angajați performanți, întreprinderi competitive!” (POCU/860/3/12/142460)

Cursurile de Introducere în securitatea sistemelor informatice oferă o serie de beneficii pentru participanți. Iată câteva dintre acestea:

  1. Înțelegerea conceptelor de bază: Cursurile de introducere în securitatea sistemelor informatice furnizează participanților cunoștințe solide despre conceptele și principiile fundamentale ale securității cibernetice. Aceasta include înțelegerea amenințărilor și vulnerabilităților comune, precum și modul în care să se identifice și să se protejeze împotriva acestora.
  2. Protecția datelor personale și a informațiilor confidențiale: Participanții la aceste cursuri învață cum să protejeze datele personale și informațiile confidențiale în mediul online. Aceasta include utilizarea tehnicilor de criptare, autentificare și gestionare a accesului, precum și înțelegerea riscurilor asociate cu pierderea sau compromiterea acestor date.
  3. Abilități practice de securitate: Cursurile de introducere în securitatea sistemelor informatice oferă oportunitatea de a dobândi abilități practice în domeniul securității cibernetice. Participanții învață să configureze și să administreze sisteme de securitate, să identifice vulnerabilități și să răspundă la incidente de securitate.
  4. Oportunități de carieră: În prezent, securitatea cibernetica este un domeniu în creștere rapidă, cu o cerere ridicată de specialiști calificați. Participarea la cursurile de introducere în securitatea sistemelor informatice poate deschide ușa către o carieră în acest domeniu, oferind o bază solidă pentru dezvoltarea ulterioară a competențelor și specializării.
  5. Protecție împotriva amenințărilor cibernetice: Prin înțelegerea riscurilor și a tehnicilor de protecție, participanții la aceste cursuri devin capabili să-și protejeze în mod eficient sistemele și datele împotriva amenințărilor cibernetice. Acest lucru contribuie la reducerea expunerii la atacuri și la minimizarea impactului acestora în cazul în care apar.
  6. Îmbunătățirea conștientizării în domeniul securității: Participarea la cursuri de introducere în securitatea sistemelor informatice poate contribui la dezvoltarea unei conștientizări mai bune în ceea ce privește securitatea cibernetică. Acest lucru este util atât pentru utilizatorii individuali, cât și pentru organizații, deoarece crește nivelul de vigilență și ajută la prevenirea problemelor legate de securitate.

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care cursurile de Introducere în securitatea sistemelor informatice le pot aduce participanților. Este important să se mențină actualizate cunoștințele și abilitățile în domeniul securității cibernetice, deoarece amenințările și tehnologiile evoluează în mod constant.

ASOCIAȚIA SMART ALLIANCE implementează pe parcursul anului 2023 un amplu proiect prin care oferă gratuit companiilor din regiunile Centru, Nord-Est, Sud – Muntenia, Sud-Est, Sud-Vest Oltenia un pachet de 7 cursuri online destinate creșterii nivelului de competente digitale ale angajaților. Grupul țintă îl constituie societățile din județele Alba, Brașov, Mureș (municipiul Târgu-Mureș), Sibiu, Bacău, Iași, Neamț, Argeș, Călărași, Dâmbovița, Ialomița, Prahova, Buzău, Constanța, Vrancea, Gorj, Olt și Vâlcea.

Scopul proiectului este îmbunătățirea nivelului de cunoștințe, competențe și aptitudini aferente sectoarelor economice și domeniilor identificate conform SNC și SNCDI ale angajaților, prin realizarea analizei potențialului de digitalizare și formare pentru 50 întreprinderi și derularea programelor de formare profesională a competențelor digitale pentru 500 de angajați.

Printre cursurile programate în cadrul proiectului se numără și cel de Introducere în securitatea sistemelor informatice, elemente de bază.  Pentru înscrieri puteți accesa formularul de AICI.

Photo credit shutterstock.com


Comments are closed.