Anul 2022 pentru IT-ul românesc și cel mondial: developerii preferă munca de la distanță

Anul 2022 pentru IT-ul românesc și cel mondial: developerii preferă munca de la distanță

Anul 2022 a fost unul tumultos pentru domeniul IT, unde provocările au fost parcă mai mari decât niciodată. Trendul digitalizării și al trecerii businessurilor în online s-a păstrat, astfel încât volumul de proiecte a fost unul foarte mare, însă dată fiind concurența acerbă de recrutare a angajaților, acesta a reprezentat o provocare.

”Încheiem 2022 cu bine, deși a fost un an bulversant din punct de vedere al resursei umane, iar oferta de programatori a fost chiar mai mică, decât de obicei. Să găsim oameni potriviți a fost principala noastră misiune, dat fiind faptul că, de regulă, cei experimentați preferă stabilitatea locului în care s-au obișnuit, iar companiile, așa cum o facem și noi, încearcă să-i mențină foarte mulțumiți, astfel încât să-și păstreze echilibrul”, a declarat Sorin Cosmescu, CEO EXE Software.

Reprezentantul EXE Software menționează faptul că echipa s-a adaptat și au reușit să identifice persoanele potrivite la nivel entry level, abordând lucrurile altfel și lucrând la un learning path, astfel încât ele să se integreze și acomodeze mult mai ușor în companie, deprinzând tehnologiile cu care lucrează EXE Software

”Marele nostru avantaj a fost nivelul de inteligență al oamenilor noștri și capacitatea lor de a se adapta situațiilor. În continuare, retenția lor este 100% prioritară. Per total, încheiem anul cu bine și cu o creștere cu 25% a cifrei de afaceri, pe fondul unor clienți noi, dar și a unor proiecte noi la clienți deja existenți”, a mai spus el.

Articol publicat de https://start-up.ro/

EXE Software este membru Smart Alliance Technology Cluster.


Monica Dona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *