Angajări în IT: principalele provocări din 2022 și cum au arătat trendurile

Angajări în IT: principalele provocări din 2022 și cum au arătat trendurile

Anul 2022 „s-a scuturat” de restricțiile din pandemie, păstrând bun ce a adus aceasta în privința metodelor de lucru și s-a reinventat în domeniul IT din România. Cel mai dificil lucru s-a dovedit a fi găsirea oamenilor potriviți, iar principala misiune a fost aceea de retenție a celor existenți în companie. Noua generație din domeniu s-a arătat mai dinamică și mai flexibilă, cu o mai mare apetență a varietății de proiecte.

„Am mizat pe partea de flexibilitate, de la program, până la modul de desfășurare a activității și am extins aria de recrutare dincolo de Capitală. Într-un fel, se poate spune că am continuat ideile din 2020 și 2021, căci flexibilitatea ne permite să avem colegi din mai multe orașe sau chiar dincolo de granițe.

EXE Software încheie anul cu aproape 120 de oameni, pe trendul ascendent de creștere a echipei, numai în anul 2022 alăturându-se aproximativ 40 de persoane, inclusiv pe fondul plecării altora. Cel mai mult am insistat pe ideea de apartenență și coeziune la grup și am mizat pe evenimente care să contribuie la acest lucru, având o rată de retenție a oamenilor de aproximativ 80%”, a declarat Karina Tătui, HR Manager EXE Software.

Articol publicat de https://start-up.ro/

EXE Software este membru Smart Alliance Technology Cluster.


Monica Dona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *