Students using e-learning platform video on laptop and graduation cap. Online education platform, e-learning platform, online teaching concept. Pinkish coral bluevector isolated illustration

6 LUNI POST IMPLEMENTARE PROIECT „Angajați performanți, întreprinderi competitive!”

ASOCIAȚIA SMART ALLIANCE în parteneriat cu UNIVERSITATEA “SPIRU HARET” (Partener 1) și cu FUNDAȚIA NAȚIONALĂ A TINERILOR MANAGERI (Partener 2) anunță finalizarea celor 6 luni post-implementare a proiectului  „Angajați performanți, întreprinderi competitive!” – POCU/860/3/12/142460 cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 3: Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul tematic 8: Promovarea unei ocupări sustenabile și de calitate a forței de muncă și sprijinirea mobilității forței de muncă, Prioritatea de investiții 10.iii – Îmbunătățirea accesului egal la învățarea pe tot parcursul vieții pentru toate grupurile de vârstă într-un cadru formal, non-formal sau informal, actualizarea cunoștințelor, a aptitudinilor și a competențelor forței de muncă și promovarea unor căi de învățare flexibile, inclusiv prin orientare profesională și prin validarea competențelor dobândite, Obiectivul specific: 3.12 – Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/competențe/aptitudini aferente sectoarelor economice/domeniilor identificate conform SNC şi SNCDI ale angajaților, Apel nr. POCU/860/3/12 Competenţe digitale pentru angajaţii din IMM în valoare totală proiect de 4.751.127,24 lei, iar valoarea cofinanțare UE în sumă de 4.722.099,15 lei (valoarea eligibilă nerambursabilă din FSE: 4.013.784,32 si valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional: 708.314,83 lei), echivalentă cu 99,39% din valoarea totală eligibilă aprobată.

Obiectivul general al proiectului a constat în consolidarea capacităţii profesionale prin dobândirea de competențe digitale, inclusiv avansate, pentru un număr de 500 angajați (din care 50 persoane, minim 10% angajați vârstnici 55-64 de ani, 200 persoane – minim 40% femei) din IMM-uri din regiunile mai puțin dezvoltate Centru, Sud-Muntenia, Nord-Est, Sud-Est, Sud-Vest Oltenia ca urmare a participării și certificării la programe de formare în domeniul digital, cu scopul de a se adapta sectoarelor economice din domeniul SNC și SNCDI.

Prin implementarea activităților proiectului au fost atinse următoarele rezultate:

(R1) au fost identificate și selectate 145 de întreprinderi din regiunile mai puțin dezvoltate, prin intermediul campaniilor de conștientizare, pentru a furniza persoane angajate care compun grupul țintă al proiectului.

(R2) 557 de angajați din IMM-uri din regiunile mai puțin dezvoltate au fost selectați şi înregistraţi în grupul țintă al proiectului.

(R3) 557 de angajați au beneficiat de programe de formare și au dobândit competențe în domeniul TIC, fiind sprijiniți direct prin implementarea activităților proiectului în contextul obiectivului specific 3.12.

(R4) 546 angajați au fost certificați și au dobândit competențe în sectoarele economice/domeniile cu specializare inteligență aferente SNC și SNCDI.

(R5) 145 de întreprinderi furnizoare de persoane angajate au fost sprijinite direct pentru organizarea de programe de învățare la locul de muncă, fiind efectuată o analiză a potențialului de digitalizare.

(R6) 7 întreprinderi au introdus programe de învățare la locul de muncă că urmare a sprijinului direct.

În perioada post-implementare, la 6 luni după finalizarea proiectului s-a acordat sprijin pentru 7 IMM-uri prin organizarea de programe de învatare la locul de muncă în domeniul alfabetizarii digitale si tehnologiei informatiei si comunicatiilor. Prin aceasta activitate s-au sprijinit 7 întreprinderi participante de la toți cei 3 parteneri.  Cele 7 întreprinderi participante își desfășoară activitatea în sectoarele economice din domeniile de specializare inteligenta conform SNCDI.

Photo credit https://www.freepik.com/ 


dicle bucur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × 2 =